Toimintamme on päättynyt.

 

Kiitämme asiakkaitamme kuluneista vuosista.

 

Jos olet nosto-ovien jousialalla toimiva yrittäjä, kysy loppuvaraston

ostosta sähköpostitse.

Oviaukon suunnittelu ja ovien valmistus Porista

Meiltä saat autotallin puisten nosto-ovien ja vaihtojousien lisäksi myös konsultaatioapua autotallin oviaukon suunnittelussa sekä ovien ja oven jousien omatoimiasennuksessa. Oviaukon huolellinen suunnittelu takaa nosto-ovien turvallisuuden ja miellyttävän käyttökokemuksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Teknisiä tietoja

Oviaukon huolellinen suunnittelu kannattaa ottaa huomioon remontoitaessa tai rakennettaessa uutta autotallia. KJ Järviovi Oy on alalla pitkään toiminut ammattilainen, jonka puoleen voit kääntyä kun tarvitset apua autotallin oven suunnittelussa. 


Autotallien oviaukkojen ylätilavaatimus on vähintään 310 mm standardikiskoilla ja vähintään 210 mm madalluskiskoilla.

Vaadittavan vapaan korkeuden alue ovesta sisäänpäin on vähintään oven korkeus + noin 450 mm, jos ovi toimii käsikäyttöisesti.

Jos ovi toimii kauko-ohjauksella, etäisyydet ovesta ovat:


  • vähintään 3 350 mm, jos oven korkeus on enintään 2 210 mm
  • vähintään 3 650 mm, jos oven korkeus on enintään 2 520 mm
  • vähintään 4 250 mm, jos oven korkeus on enintään 3 120 mm.
Lue lisää nosto-ovistamme

Suunnittelussa huomioitavaa

Autotallin ovea suunniteltaessa tärkeintä on oviaukon mittaus. Tällöin taataan tilojen toimivuus ja käyttömukavuus. Henkilöautolle ja tavallisille pakettiautoille aukon leveys on vähintään 2 745 mm, jolloin talliin pystyy ajamaan vaivatta ilman huolta kylkien naarmuttamisesta. Korkeudeksi sopii hyvin esimerkiksi 2 135 mm.


Kiinnityspinnat ovat pystykiskojen kiinnitystä varten. Ne voivat olla puuta, betonia tai muuta kiinteää ainetta, johon saadaan kiinnitettyä täkkipultit tai muut vastaavat pultit.


Jos seinä on siporeksia, paras tapa kiinnittää on läpipulteilla tai asentamalla erilliset puiset tai teräksiset kiinnityspinnat.


Huom! Kiinnityspinnan ja aukon yläosan tulee olla ehdottomasti samalla tasolla, sillä ovi asennetaan sisäseinää vasten. Sivukiinnityspintojen tulee olla tasaisia lattiasta kattoon. Sokkelin ja rungon yhtymäkohdassa ei saa olla olkapäätä. Aukon keskellä ylhäällä oleva kiinnityspinta on tarkoitettu jousen laakeria sekä mahdollista kauko-ohjauskiskoa varten.